Pin It

Gör dina egna mönster på sockerkakan

Gör dina egna mönster på sockerkakan

Idag är vår yngsta tjej riktigt förkyld. Vi har därför sjukstuga hemma och både jag och maken lider av sömnbrist. För att ens orka dagen igenom gör vi te och jag får för mig att baka en av mormors underbara sockerkakor.

Hon har nämligen lärt mig ett knep. Att istället för att ha smält smör använder man rumstempererat smör och vispar det med sockret först innan man har i de övriga ingredienserna. Äggen skall i under omrörning.

Jag ville ha kakan lite finare så jag klippte till ett eget mönster på ett papper ( vårt smörpapper är nämligen slut). Sedan tog jag florsocker i en liten tesil och strödde över papperet och ta da!

Nu har du genast fått en liten roligare sockerkaka.

Jag kan säga att den smakade underbart och Lilla i verkade mycket imponerad och maken med för den delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.