Pin It

Servett decoupage

Servett decoupage

Igår kväll provade jag att göra lite servett decoupage på några glasburkar.

Har inte testat pyssla med servetter på glas tidigare. Det var lite knepigt att inte råka ha sönder servetten eftersom den är så tunn då endast yttersta lagret ska användas. Man behövde vara noga med att låta servetten torka efter att man limmat fast den på glaset innan man smetade glasdecoupage över servetten. Annars är det lätt att den råkar slitas sönder eller kletas ihop.

Har även denna gång använt frosted glass lacket från Panduro. Jag gillar det och tycket det blir coolt!

Jag gjorde två barnmatsburkslyktor till vardagsrummet och en teburk.

Lyktorna gjordes för att Lilla i gärna vill städa och damma på fönsterbrädorna och då kan inte värdefulla saker stå där som orreforslyktan eller arvgodset. Nu kan hon städa hur mycket hon vill utan att jag behöver vara rädd att hon ska råka ha sönder något megavärdefullt!

Det här med servett decoupage visade sig vara väldigt skoj. Jag ska genast börja samla på fina servetter igen.

Här kan ni se mina första servett decoupage lyktor och min teburk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.