Pin It

“Jag önskar att jag också kom från ett annat land!”

“Jag önskar att jag också kom från ett annat land!”

Idag har jag och ungarna varit på äventyr till en loppis som jag länge velat åka till. Loppisen är en daglig verksamhet för vuxna med funktionsnedsättningar. De renoverar möbler och pysslar också ihop saker själva som de sedan säljer i butiken.

Efter en händelserik resa kom vi äntligen dit. Hela butiken gjorde mig varm. Det fanns massa fina saker. Tjejen i kassan tog på sig att underhålla barnen medan jag tittade och shoppade bland alla underbara begagnade ting som fanns där. Hon såg sig själv som en utmärkt barnvakt.

Jag hörde henne prata lite med en annan kund som fanns i butiken. Hon frågade nyfiket till en liten flicka.
-Åh kommer du från ett annat land?!
– Ja, sa flickan.
-Vilket land då?!
-Hennes pappa kommer från Kongo svarade flickans mormor.
-Åh svarade tjejen i kassan. När de sedan gått hörde jag henne säga högt
– JAG ÖNSKAR ATT JAG OCKSÅ KOM FRÅN ETT ANNAT LAND.
Jag fnissade lite inombords över hennes uttryck.
Sedan frågade hon även mig om mina ungar kom från ett annat land.
-Nej inte dom men jag och deras pappa gör det. Sedan frågade jag henne.
-Vart kommer du ifrån?! Hon tänkte en stund och sedan svarade hon.
– Spanien, jag ska snart åka hem till mitt hemland.
Jag som hade hört hennes tidigare konversation visste att hon förmodligen inte kommer ifrån Spanien men jag valde att inte kommentera detta utan svarade glatt.
– ÅH, VAD HÄRLIGT!

Ibland önskar jag att alla tänkte såhär. Att det var positivt att komma från ett annat land. Att invandrig inte skulle vara något dåligt eller negativt . Utan något spännande och att man kunde se på oss från andra länder med nyfikenhet. Tyvärr tänker inte alla så. Utan det finns främlingsfientlighet och hat i mångas hjärtan. Men jag tycker att de borde gå till denna lilla loppis i storstaden där invandrare ses med nyfikenhet och där ett rum för samtal och möte skapas och kultur kan utbytas.

Efter detta shoppade jag en massa fina saker de sålde i butiken. Jag fick allt för ynka 145 kr. Ugglan kommer dock från Lagerhaus men kronan köpte jag på loppisen. Det är egentligen en ljushållare men jag tycker den passar väldigt bra som en krona. Tror jag ska döpa ugglan till prinsessan E efter dig du härliga kassörska. ♡♡♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.