Pin It

Torkade äppelringar

Torkade äppelringar

Vi har fått massa härliga äpplen från mormor och morfars trädgård. Jag vill inte att något skall slängas och därför har jag frenetiskt skalat äpplen, kokat puré och gjort torkade äppelringar i ugnen. Jag provade även att göra några äppelchips som blev riktigt krispiga.

Enligt testpanelen gillades allt. Själv är jag allergisk mot äpplen så resten av familjen får vara provsmakare! Äppelbitarna är dock sega så man får ge barnen pyttebitar för att undvika att dom sätter i halsen. Annars får man själv ha dom som vuxengodis med till jobbet eller smygäta när ungarna inte ser.

Så här gjorde jag:

Skalade och kärnade ut c:a 15 fina ganska små äpplen.

Torkade i ugnen på 75 grader på plåt i ca 5 timmar. Jag hade en liten handduk i ugnsluckan så den kunde stå lite på glänt.

Låt dom svalna sedan är det bara att snacksa på!

IMG_2473.JPG

IMG_2474.JPG

IMG_2475.JPG

IMG_2471.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.