Pin It

Ekologiskt och giftfritt – för barnens skull

Ekologiskt och giftfritt – för barnens skull

Jag har under en period försökt byta ut saker till mindre giftiga och mer ekologiska. Jag gör alltid min egna giftfria deo. Jag har efter nästan 20 år med nagellack på mig slutat och börjat försöka hitta giftfria och ekologiska alternativ till nagelmålandet.

Jag köper ekologiska oljor och skönhetsprodukter för håret och ansiktet. Jag gör mitt eget badsalt/ fotsalt och när möjlighet finns gör vi vår egna ekologiska tvål. Jag sköljer mitt hår med ekololgiskt grönt te. Vilket kändes jättekonstigt i början men nu går på rutin.

Vi köper ofta ekologisk mat, kläder, barnmatsprodukter, nappar, leksaker och textiler.

Finns möjlighet ekonomiskt väljer vi alltid ekologiska alternativ på allt annars prioriterar vi det viktigaste enligt oss. Vi är övertygade om att det är bättre för både barnen och för mig som astmatiker och allergiker.

Ibland får man leta efter saker man tål som allergiker detta gäller oftast skönhetsprodukterna. Man får testa, läsa och googla. Ibland råkar man köpa fel men då får man lära av misstaget. Ibland blir håret knäppt efter man bytt ut komviersiella schampoon mot ekologiska oljetvålar men man får kämpa på och inte ge upp. Till slut anpassar sig håret. Man får också vänja sig vid att alla ekologiska produkter luktar inte alltid gott och dom ser lite konstiga ut. Om man inte gillar en produkt får man testa ett annat märke. Det finns några olika att välja på nu för tiden. Det finns många bra sidor på nätet man kan handla ifrån och även hälsokost och vissa butiker kan ha bra produkter.

Några favoriter är Ekokul och Jordklok.

Mitt senaste tillskott när det gäller skönhetsprodukter är min black soap. Den är från märket Akoma och är helt fantastiskt. Jag tvättar mig två gånger per dag med den, morgon och kväll. Har efter lite testande lärt mig att inte ta för mycket av tvålen då blir det lite starkt men tar man lite så känns det både rent och skönt efter tvättningen.
Jag är helt förälskad i denna och min hy har blivit mycket finare på bara några veckor!

IMG_3480.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.