Pin It

Pyssel förs vidare från generation till generation

Pyssel förs vidare från generation till generation

Jag är uppvuxen med pyssel. Min mamma pysslade mycket med mig som liten. Hon är en multitalang när det gäller handarbete. Min pappa är oerhört händig som bland annat kan smida och snickra. Min farmor var fantastisk på att sy. Hon var en egenlärd sömmerska som sydde oerhört fina och finurliga plagg. Båda mina fina fastrar pysslar och pysslade. Min faster S var väldigt duktig på att måla och virka. Min faster U är en mångsysslare som både stickar och syr. Min morfar brukade klä in egna böcker och pressa blommor. Min mormor virkade , bakade och stickade mycket när hon var yngre.

Handarbete och pyssel har alltså funnits runt mig hela mitt liv, det har format mig som person och jag är oerhört tacksam över att ha haft och ha alla dessa pyssliga familjemedlemmar runt mig.

Jag hoppas att även jag kan så ett frö hos mina barn och att dom också kommer få mycket glädje i sitt skapande.

Igår kom dessa stickade sockor från min faster. Tycker dom är ena riktiga glad sockor som hon stickat!!

Tack fina U!

IMG_4167.JPG

IMG_4166.JPG

IMG_4169.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.